Борисов: Направихме хубави паркове в София, за да има къде чеверме социалистите да се събират

Трябва да направим така, че да не подложим отново държавата на това унижение да се върнат същите хора, добави премиерът

0
288
борисов
Борисов поиска справедливост за хората.

Те ли ще говорят за корупция, като първата им дама е изгонена за корупция, попита той

Направихме хубави паркове в София, за да има БСП къде да се събират. Виждам, те днес се изтъпанили там – теменужки, алеи всичко подменено там, а те ни връщат във времето на Тройната коалиция. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на отчета за провелия се в последните няколко месеца граждански диалог под надслов „Европа в нашия дом“.

Те разчитат на къса памет и на нискообразовани хора. Когато говорят за борба с корупцията – те, Тройната коалиция, а първата им дама е изгонена за корупция, така. Когато при нас има нещо, подават си оставките и продължаваме напред. Тези хора говорят в момента. Плашат ни с Европа – нас, които нямаме нито веднъж спрени еврофондове, една програма нямаме. А при тях винаги ги спират, заяви Борисов.

Те издигат лъжата и манипулацията в основна предизборна платформа. Тези със заменките, тези които вечер със Вълка миеха улиците на София и ни саботираха изграждането на завода за отпадъци. Тези сега в Южния парк ни плашат. Хич не ни е страх от тях. Лошото е, че като сгрешим си понасяме грешките. Но и ние не сме идеални, каза още премиерът.

Ако трябва да се сравняваме с тях, трябва да направим билбордове с това, което сме направили и това, което те не са направили. Ние няма да се сравняваме с „чеверме социалистите“. Трябва да си спомним как тези, които сега се заканват в Южния парк, по времето на Орешарски през глава бягаха да се спасяват в Брюксел и същите тези си приеха закон да ги брани от преследване, подчерта Борисов.

Като ги слушам, това адски ме амбицира. Те не могат да прикриват злобата си. Говорят, че у нас има автокрация. Ако има автокрация, как ще се съберете в Южен парк? Когато всички тези скандали излязоха наяве, каква автокрация? Говорят за автокрация тези, които, когато управляваха, ние не излизахме от прокуратурата и следствието – поръчкови дела, коментира лидерът на ГЕРБ.

Трябва да направим така, че да не подложим отново държавата на това унижение да се върнат същите хора, макар че тяхната цел е да избягат в Брюксел, каза оше Бойко Борисов.