Борисов отива на визита в Босна и Херцеговина

Поканата за участието му е от Председателството на Босна и Херцеговина и от сръбския президент Александър Вучич

0
56
премиер
Бойко Борисов

Ще открие Международния икономически панаир в Мостар

Министър-председателят Бойко Борисов заминава на посещение в Босна и Херцеговина. Утре, 10 април, той ще открие Международния икономически панаир, който се провежда за 21-ви път в Мостар, съобщи правителствената информационна служба. Поканата за участието му е от Председателството на Босна и Херцеговина и от сръбския президент Александър Вучич, чиято страна тази година е партньор на изложението.

Мостарският панаир е място за срещи на представители на бизнеса от региона и на големи международни компании. С присъствието си премиерът Борисов ще подчертае значението на икономическото развитие на страните от Западните Балкани за европейската им перспектива.

Днес министър-председателят Борисов ще участва в работна вечеря, давана от члена на председателството на Босна и Херцеговина Драган Чович. В нея ще участват също президентите на Сърбия и на Черна гора Александър Вучич и Филип Вуянович, министър-председателят на Хърватия Андрей Пленкович, президентът на Република Сръбска Милорад Додик, президентът на Федерация Босна и Херцеговина Маринко Чавара и Боряна Крищо, председателстваща Камарата на представителите в Парламента на Босна и Херцеговина.

В рамките на визитата му, са предвидени и двустранни срещи на премиера с лидери на балканските държави, участващи в Международния икономически панаир.