Борисов поиска оставката на трима министри заради Своге

Така постъпваме в ГЕРБ. Носим политическа отговорност, обяви вътрешният министър

0
66
борисов
Бойко Борисов

Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков са ги депозирали в деловодството на МС

Премиерът Бойко Борисов е поискал оставките на трима министри, отговорни за катастрофата край Своге. Информацията е на „24 часа“.

Според информациите това са оставките на вътрешния министър Валентин Радев, транспортния министър Ивайло Московски и на Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Борисов ги е поискал още в неделя на извънредно заседание на Министерски съвет.

Очаква се, според информацията на Novini.bg министрите да си подадат всеки момент оставките. Извънредно изявление ще има в 12.30 часа в МС.

В сряда, на последното редовно заседание на кабинета, премиерът заяви, че никой от виновните за жестоката катастрофа край Своге няма да бъде закрилян или пощаден. „Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено и под съдебна отговорност, и ще му бъде поискана и политическа отговорност“, увери тогава Борисов и призова опозицията да изчака няколко дни, докато станат готови експертизите и текат проверките на прокуратура и следствие.

Още в неделя изразихме нашата готовност по линия на политическата отговорност да подадем нашите оставки. Те са факт и са депозирани в деловодството на Министерски съвет. Това заяви на брифинг в Министерски съвет министър министърът на регионалното развитие Николай Нанков.  Така постъпваме в ГЕРБ. Носим политическа отговорност. Поставени сме на тези позиции, за да свършим определена работа. Очевидно министерствата ни не са били в състояние да ни предпазят от такава трагедия, заяви Валентин Радев.  Той уточни, че оставките са се забавили, защото е трябвало да си свършат работата. 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here