Борисов: Президентът прави всеки ден политическа кампания с държавни пари

ГЕРБ ще решава дали да не сезира ЦИК за неговите изяви

0
246
борисов
Борисов коментира нападките на президента от Сибиу. СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР НА МС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Ако той е против да се купят автобуси на децата и да спрат да се носят хората на ръце в болницата в Ямбол, да излезе и да каже, допълни той

„Първо искам да честитя Деня на Европа. Виждате днес една Германия, която е победена във Втората световна война, е най-силната икономика в Европа. Историята е много интересна и всеки трябва да си вади изводите. Виждате какво говорят популисти и социалисти. Всеки трябва да си прави сметката“.

Това заяви пред българските журналисти премиерът Борисов Борисов след приключването на работната сесия на Неформалното заседание на държавните и правителствените ръководители на страните членки на ЕС в румънския град Сибиу. „Обсъдихме темата за общата отбранителна способност. Трябва да видим само на думи ли ще има обща европейска армия или и на дела. Има още много да се говори. Това казах и на колегата на Кипър – как да те защитим, като няма обща отбранителна политика. Само с критични бележки не става да помагаме“, разкри Бойко Борисов.

„След евроизборите ще се правят много тежки конфигурации. Всичко ще стане на базата на големи компромиси. Аз винаги съм казвал да се гласува за системните партии. Сега, ако кажа номера на бюлетината, ще го вземат за предизборна кампания и за това казвам системните партии. Ние седим зад Манфред Вебер. Всяка една от партиите ще тръгне да търси консултации за мнозинствата и постовете“, каза още министър-председателят.

„Президентът прави всеки ден политическа кампания с държавни пари. Аз нямам спор с него. Вместо да каже на своите хора да се върнат в парламента, защото да се водиш на работа и да не стъпваш в парламента не е нормално. Аз дадох отчет за всеки свой ден, откакто сме в кампания. Ако той е против да се купят автобуси на децата и да спрат да се носят хората на ръце в болницата в Ямбол, да излезе и да каже – аз съм против. Днес Румен Радев отново взе страна. Да му припомня ли на кой пленум отиде? Неговите хора случайно ли попадат в листата на БСП? Опитват се да ни правят на кьорави. Той с държавните пари води кампания. Всяко едно негово изказване е срещу управлението. Завчера говорихме за училището в Долна Митрополия и той каза колко се радва, а днес съвсем друго говори. Ще решим с колегите от ГЕРБ дали да не съзираме ЦИК и за неговите изяви. Колкото и да съм толерантен, не съм малоумен. Ясно е, че Румен Радев не е еднакво отдалечен от всички партии“, категоричен беше Бойко Борисов.