Боршош става обвиняем заради НДК

Главният прокурор отива утре пред парламентарната комисия за злоупотребите в двореца

0
67
НДК
НДК

Прокуратурата ще разпитва Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов

Министри ще бъдат извикани и разпитвани по казуса с НДК. Това коментира главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти във връзка със сигнала подаден от ДАНС до Прокуратурата за ремонта на НДК. Цацаров посочи, че при всички случаи ще бъдат призовани министър Лиляна Павлова, министър Томислав Дончев, както и министър Вежди Рашидов с оглед на негови твърдения, че той е поискал да смени Боршош или нещо друго, но в момента, в който се е върнал от отпуск – вече не е бил принципал на НДК.

„Ние работим по сигнал и справка на ДАНС. Всичко друго е добавено към справката на ДАНС“, коментира Цацаров. Той увери, че наблюдаващият прокурор е изисквал почти всички сключени договори с външни изпълнители, които г-н Боршош е сключвал в качеството си на изпълнителен директор на НДК. Работи се в момента по всички възможни линии. Тази, за която в момента е налице готовност за начално работно обвинение е по сигналната справка на ДАНС. Запитан има ли във въпросната справка министри, Цацаров отговори утвърдително и изтъкна, че те присъстват във връзка с гласуването на решението за увеличаване капитала на НДК, но не и за злоупотреби.

На въпрос, какъв е статутът на Мирослав Боршош в момента, Цацаров коментира: „Статутът на Мирослав Боршош е на лице, което е получило призовка за явяване с цел повдигане на обвинение за престъпление“. По думите му обвинението е това, с което е започнало досъдебното производство за нецелесъобразно разходване на средства.

Относно дейността на парламентарната комисия за НДК, Цацаров заяви, че утре 18 юли, ще уважи парламента и ще се яви на нейното заседание, за да бъде изслушан.