БСП праща погребален агент в европарламента

Управлява межуднародна фирма за такива услуги

0
1281
бсп
Петър Витанов

Бойко Витанов набирал статисти за контрапротестите в подкрепа на Орешарски

Вторият в листата на БСП за европейските избори Петър Витанов се оказа погребален агент, съобщава сайтът Lupa.bg. Източници от „Позитано” 20 издадоха пред сайта, че вторият в червената листа – Петър Витанов, върти погребална агенция с международен лиценз, една от трите такива в Европа!

Специфичният бизнес със смъртта осигурява значителни приходи, твърдят от партийната централа. Най-общо работата се състои в това да организира транспорта и погребението на чужденци в родината им или на българи, издъхнали зад граница. Ценоразписът е повече от разтеглив – ако става дума за кончината на румънец, печалбата е 400 евро.

Ако обаче при някакви обстоятелства японец предаде Богу дух, докато е в България, сумата набъбва до 10 000 евро.

Фирмата, която стои зад погребалния бизнес, е „Екстрийм кейър” ЕООД и в момента се управлява от Бойко Василев Витанов. Дружеството е регистрирано в столичния кв. „Гевгелийски”.

През 2013 година след пребиваване в САЩ сегашният подгласник на Елена Йончева е внедрен лично от кадровика на БСП тогава Катя Николова в Гражданска инициатива „За нов обществен договор“, известна като „Контрапротест“. Следват няколко медийни изяви за популяризирането му. Реално Витанов отговарял за набирането на „статисти“ и разплащането с тях от пиарската агенция на Моника Станишева, категорични са източниците ни. Следва назначаване в международния отдел на Народното събрание, а от 2017-а и избирането му за народен представител.

От визитката на Петър Витанов научаваме, че е роден на 18 април 1982 г. в Сливен, а завършва Английската гимназия в София. Владее английски и руски език. Има две магистратури – по международни отношения от СУ „Св. Климент Охридски“ и по международни финанси от НБУ. Работил е в отдел „Връзки с международни организации” в Националния съвет на БСП.

Депутат е от ПГ на „БСП за България” от 25 МИР в София. Член е комисиите по външна политика и по отбрана, както и на временната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

Витанов е член и на Делегацията в ПАСЕ, както и на парламентарните групи за приятелство с Австрия, Германия, Египет, Израел, Китай, Русия, Сирия, Украйна, Унгария, Хърватия и Мароко. Многозначително е, че погребалният агент е участвал в съставянето на Законопроект за възрастните хора…