БСП се хвърли в защита на Червената армия

Социалистите искат единение на нацията

0
88
кодекс
Снимка: архив

ГЕРБ поиска оставката на Иво Христов, социалистите го бранят

Поднасям извиненията си на всички, които са засегнати от думите ми. Така депутатът от БСП Иво Христов се извини в кулоарите на парламента.

Червеният депутат обясни, че прави извинението си след появили се „спекулации“ за негови думи.

По-рано ГЕРБ от трибуната на парламента поискаха оставката на Христов с декларация на партията, прочетена от депутата Тома Биков. ГЕРБ се противопоставиха на изявленията на социалиста, който защитава изявленията на руското външно министерство, че съветската армия е спасила българските евреи, както и заявява, че 80% от българите са дебили, които не могат да се подписват.

Съпартиецът на Христов, Драгомир Стойнев обяви, че левицата ще излезе с политическа декларация. Тази декларация беше прочетена от депутата Валери Жаблянов.  

В нея БСП защити червената армия, която е участвала в спасяването на българските евреи. От трибуната Жаблянов изрази безпокойството си днешната дискусия да се фокусира върху периоди, които разделят нацията ни. Очевидно това е тенденциозно търсене, според него.

Иво Христов вече се извинил, както припомни червеният депутат. Той припомни и как преди време Бойко Борисов нарече пенсионерите лош материал, но и не се извинил за изказването си.

Социалистите призоваха за единение на нацията.