България е домакин на четиристранна балканска среща в Евксиноград

Откриват утре и граничният пункт Кайнарджа-Липница

0
53
борисов
Бойко Борисов

Премиерът Борисов се среща с колегите си от Румъния, Сърбия и Гърция

Утре българското и румънското правителства ще проведат съвместно заседание в резиденция „Евксиноград“ във Варна, съобщават от правителствената информационна служба.

Форумът е продължение на добрия диалог и дългогодишното двустранно партньорство между България и Румъния, както и в рамките на Европейския съюз. Съвместното заседание ще приключи с подписването на двустранни документи в областта на транспорта, енергетиката, труда и социалната политика, вътрешните работи и икономиката.

По-рано българският министър-председател Бойко Борисов и румънският му колега Михай Тудосе ще открият новия ГКПП Кайнарджа-Липница.

Същия ден следобед премиерът Бойко Борисов ще бъде домакин на четиристранна среща с министър-председателите на Гърция Алексис Ципрас, на Румъния Михай Тудосе и с президента на Сърбия Александър Вучич.

На нея ще бъдат обсъдени темите за по-голямата свързаност на Балканите, за развитието на общи инфраструктурни проекти, за предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, както и актуални въпроси, свързани със сигурността и стабилността в Европа.