Валери Симеонов: Васил Божков ще бъде върнат у нас с белезници

0
141
симеонов
Валери Симеонов

Бизнесменът цели дестабилизация на държавата, смята лидерът на НФСБ

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов предрече, че собственика на Левски Васил Божков ще бъде върнат в родината с белезници. Той констатира, че това няма да се случи при следващо управление, а още по време на сегашното, колкото и да му се иска да се спаси, като „скъса опашката на гущера“.

След ожесточени спорове, вчера Божков заяви, че е готов да даде акциите на Левски.

„Това обилно, напоително интервю на Божков бих го приел като една от приказките на Шехерезада, чиято задача е била да оцелее, разказвайки приказки на принца, за да дойде слънцето и той да не я ликвидира. Не мисля, че ще оцелее и че трябва да се вярва толкова много не неговите думи“, коментира Симеонов по БНТ.

„Той вече доказа, че в името на своето спасяване е готов не само да скъса опашката си на гущер, а и да лъже. Вчера аз го хванах в няколко лъжи“, продължи той по адрес на обвиняемия, който се намира в Дубай.

„Като изключим финансовите злоупотреби, аз смятам, че на този човек по-малко внимание трябва да се обръща“, каза още лидерът на НФСБ.

Той припомни, че пръв е дал старт на „валяка срещу Божков“ още през 2018 г., сега е бил подкрепен вече от правителството, затова не разбира фиксацията на хазартния бос върху Владислав Горанов. По думите на Симеонов, Божков цели дестабилизация на страната и намеква, че ще се върне у нас, само когато се смени властта. „Аз мисля, че той ще се върне при това управление, и то с белезници“, предрече обаче Симеонов.