Валери Симеонов критикува германската полиция: Часове наред събираха кураж, за да влязат в блок с „папуаси“

Според него България се превръща в царство на "словоблудството"

0
216
симеонов
Валери Симеонов

Вицепремиерът недоволен от действията по ареста на Северин Красимиров в Германия

Валери Симеонов отправи остри критики към германските власти относно ареста на Северин Красимиров, основен заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова.

Вицепремиерът смята, че полицията там се е забавила много със задържането му, а причината била, че ги е било страх да влязат в блока, където се е помещавал заподозреният, предава Канал 3.

„Мога да ви дам само един конкретен пример, който не е известен на обществото. Но тъй като по стечение на обстоятелствата работното ми място е съвсем близо до най-високите етажи на властта, мога да ви кажа, че на полицаите в Германия им трябваха доста часове да се мобилизират, за да влязат в блока, където е въпросното циганче – 21-годишно – убиецът“, каза Симеонов в Казанлък, където участва в национална среща на тема „Обществен ред и сигурност – необходимост от законодателни промени“.

„От три области мобилизираха всички части да съберат кураж, да влязат там, където от България дистанционно, не знам дали знаете, им се указваше в този вход е, на този етаж е, ей така е облечен. А големите им притеснения за влизането в този четириетажен блок бяха, че бил населен с папуаси, това разбирайте от всякакви етноси хора, които са така опасни от тяхна гледна точка”, допълни вицепремиерът, като изтъкна, че това е Германия, от която се учим, докато в България, в области като Стара Загора, Пловдив и Пазарджик няма такова нещо.

Валери Симеонов поздрави премиера Бойко Борисов за смелостта първи през последните 30 години да събере дипломатите, акредитирани в нашата страна и да заяви, че трябва да внимават с информации и коментари за България, която не познават добре.

По думите му в нашата страна журналистите не са зависими от правителството , а от собствениците на медии. Според него страната ни се превръща в „царство на словоблудството“.

Връщането на смъртното наказание е поле за изява на популизма, коментира още вицепремиерът.