Външно министерство: Време е политическият елит в Македония да покаже зрялост

Губенето на време не е от полза нито за страната, нито за региона

0
41
България
Външно министерство реагира остро на руското посолство.

България ще продължи да подкрепя нашите братя и сестри за интеграцията им в НАТО и ЕС

От Външно министерство излязоха с позиция по повод провелия се вчера в Македония референдум.

Вярваме, че демокрацията има корени в обществото в Република Македония, се посочва в позицията.„Референдумът е най-висша демократична практика – с изразената воля на участвалите в него и с отчитане на онези, които не гласуваха. Гражданите имаха свободен избор и над 90 процента от гласувалите на този консултативен референдум заявиха по категоричен начин желание страната да бъде част от европейската и евроатлантическата общност. Техният глас е видим и ясен, поради което не може да бъде пренебрегнат“, допълват още от Външното ни министерство.

Време е целият политически елит на нашата съседка да покаже зрялост и да намери път към решението на трудните проблеми. Залогът е голям – бъдещето на държавата и бъдещето на всички нейни граждани. Голямото мнозинство от гражданите са „за“ членство в ЕС и НАТО. Губенето на време не е от полза нито за страната, нито за региона“, пише още в позицията .

Република България ще продължи подкрепата си за нашите братя и сестри от Република Македония и интеграцията на страната в ЕС и НАТО“, допълват от МВнР.