ГЕРБ: Даваме тридневен ултиматум на президента да докаже как неговото правителство е събрало 1,6 млрд. лева

Цветан Василев произвежда фалшиви новини през мрежа от сайтове и фалшиви журналисти, обяви Тома Биков

0
566
герб
Петкова, Биков и Добрев призоваха президента да де доказателства. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Ако Радев не докаже твърденията си ще имаме освен Г-н Лъжа и Г-н Лъжа, обявиха от партията

От партия ГЕРБ дадоха тридневен ултиматум на президента Румен Радев да докаже твърденията си по-рано тази сутрин, че неговото служебно правителство е събрало и оставила 1,6 млр. Лева. Това стана на спешна пресконференция в парламента.

Няма как да говорим за милиарди в никакъв случай. От края на 2016 го края на 2017 година има заведени искови молби за 3 милиона. От тези молби в министерството са постъпили 6 хиляди лева. Няма как да съберем милиарди за няколко месеца. Отново повтарям, това е една манипулация и неистина, която трябва да бъде доказана от президента и той да ни убеди дали е така. Мисля, че един срок от 3 дни е достатъчен. Документите са в Министерство на енергетиката и могат да бъдат предоставени изключително лесно“, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Министърът и депутатите от ГЕРБ държат да видят документи, с които той да докаже това. Делян Добрев се опита да обясни ситуацията и предположи какво може да е довело президента до тази мисъл и ответната му реакция. „Аз не знам защо президентът се меси в тази тема.

Аз бях пряк свидетел на презентацията преди два дни. Реакцията на президента е за една графика и тя не е направена от ГЕРБ, а от Асоциацията на социалния капитал в България, които са събрали информация, с която доказват графично, че дялът на сивата икономика по време на управлението на ГЕРБ спада, за сметка на икономиката на светло.

Има и прогноза как ще се свива сивия сектор, ако продължаваме с тази политика. Тази графика трябва да я има и на страницата на асоциацията. По отношение на тези милиард и 600 хиляди лева, за които става въпрос, мисля, че това е прекалено голяма сума, за да бъде събрана за такова кратко време. Ако имахме такива приходи, то бюджета щеше да е доста по-набъбнал. За мен е любопитно от къде идва тази голяма сума и вероятно реакцията е в следствие от именно това изследване“, обясни той.

„Ние настояваме в следващите часове или най-много дни до края на седмицата, Румен Радев да предостави документи за тези милиард и 600 хиляди. Ако това не се случи, ще считаме, че освен г-жа „Лъжа“, ще имаме и г-н „Лъжа“. Цветан Василев произвежда фалшиви новини през мрежа от сайтове и фалшиви журналисти. Вили в Гърция, къщи в Барселона… Другото беше, че правителството ще вземе милиарди за настаняване на мигранти, нямало чума… Чума има! И то в стадото на баба Дора! А г-жа Нинова се върна от там без дори да се дезинфекцира. Това е изключително мащабна атака, на която сме готови да отговорим. Зад нас стоят 1 милион души и това е основата на това управление. Ако дойдете в клубовете на ГЕРБ ще видите колко тежко се преживява всичко това“, завърши Тома Биков.