ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов като зам.-шеф на парламента

Ако до утре това не стане партията започва събиране на подписи

0
120
вила
Валери Жаблянов

Той дописал в декларацията на БСП скандалните думи за Народния съд

Валери Жаблянов да понесе политическа отговорност, като подаде оставка от поста зам.-председател на Народното събрание. За това призоваха от ГЕРБ в декларация, разпространена до медиите.

„От изявления на представители на ПГ на БСП, вчера стана ясно, че заместник-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е авторът на скандалната фраза, поместена в официална позиция на социалистическата партия, според която т. нар. Народен съд е необходимо и неизбежно правосъдие.

Приветстваме решението на ръководството на БСП да оттегли тази оскърбителна за целия български народ теза от официалния си документ. В същото време припомняме, че господин Жаблянов не за пръв път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество. Само преди две седмици, господин Жаблянов се опита да осуети отдаването на почит с едноминутно мълчание към жертвите на тоталитарния режим“, се посочва в декларацията на ГЕРБ.

„За ПГ на ГЕРБ поведението на господин Жаблянов е неприемливо и несъвместимо с поста зам.-председател на Народното събрание. ПГ на ГЕРБ призовава господин Жаблянов да понесе политическа отговорност за тези свои действия, като подаде оставка от поста, който заема.

Ако исканата оставка не бъде подадена, още утре в 9 часа сутринта, народните представители от ГЕРБ ще започнем събиране на подписи за официално искане на оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента“, пише още в декларацията на ГЕРБ.