ГЕРБ поиска оставката на Пламен Узунов

Депутатът от ГЕРБ призова и членовете на Либералния алианс също да реагират

0
111
пламен узунов
Пламен Узунов - вдясно е дегизиран като Хитлер.

Депутатът Тома Биков апелира към депутатите от ДПС да вземат отношение

Пламен Узунов да бъде отстранен незабавно като съветник на президента. За това настояват в нарочна декларация от партия ГЕРБ.

Депутатът Тома Биков апелира към депутатите от ДПС да вземат отношение, а тези от БСП също да ги подкрепят, защото в противен случай, се въвежда двоен стандарт.

Биков припомни, че на 8-ми юни са били разпространени снимки на президентския съветник Пламен Узунов, дегизиран като Хитлер, за които той няколко дни по-късно, е признал, че са автентични. Снимките са направени по време на новогодишно тържество през 2003 г.

Биков припомни, аргументите на БСП за поисканата оставка на заместник-министър на регионалното развитие Павел Тенев, а именно – че с теми като национал-социализма и фашизма не могат да се правят шеги. Тогава реакцията на президента Румен Радев, че всяка шега с нацисткия режим е недопустима е била последвана е от европейските социалисти и Алианса на либералите в ЕП, които се ангажираха с казуса. Така реално Тенев е създал стандарт – да не заемат политически позиции или в най-кратък да бъдат освободени хора, свързани с подобни необмислени постъпки, пък макар и неволно.

Биков настоя, че това е двоен стандарт, тъй като Узунов и бившия заместник-министър на регионалното развитие Павел Тенев правят едно и също. По думите му така се налага мнението, че към приближените от БСП ще се проявява разбиране и се връща комунистическия принцип – всички сме равни, но някои сме по-равни.

Депутатът от ГЕРБ призова и членовете на Либералния алианс също да реагират.