Дадоха Корнелия Нинова на частен съдебен изпълнител за непочистени плакати в Хасково

Това е първият случай, при който местна администрацишя успява да връчи Наказателно постановление на лидер на партия

0
568
плакати
Непочистените плакати с лика на Йончева и БСП докараха на Нинова солена глоба. СНИМКА: ХАСКОВО ИНФО

Шефката на БСП не платила глобата от общината

В качеството на председател на БСП на Корнелия Нинова е връчено наказателно постановление, съставено по чл 186 ал 3 от Изборния кодекс, съобщават от община Хасково. То касае санкция от 1000 лева, а постановлението е издадено през 2017 година за неотстранени в срок плакати на политическата сила, пише haskovo.live.

Към момента няма постъпило плащане на санкцията, затова вземането е дадено на публичен изпълнител, допълват от община Хасково. Това е първият случай, при който местна администрацишя успява да връчи Наказателно постановление на лидер на партия.

Само две политически партии са внесли депозит от 1000 лв. за лепене на агитационни материали за изборите на 26 май, допълват от кметството. Това са ПП ГЕРБ и ПП Зелените. Със заповед на кмета на Хасково вече са определени 28 места за лепене на агитационни материали за предстоящия евровот.

До 2 юни 2019 година политическите партии трябва да премахнат агитационните си материали. В противен случай общината ще задържи депозита или ще наложи административна глоба на партиите.