Десислава Танева е новият министър на земеделието

Тя обеща промени във Фонд "Земеделие"

0
37
министър
Десислава Танева

Очаквам нападки срещу мен, но имам ясни доходи и имоти, обяви Танева

Парламентът гласува освобождаването на Румен Порожанов като министър на земеделието и назначаването на поста на депутата от ГЕРБ Десислава Танева.

Депутатите гласуваха назначаването със 121 гласа „за“, 5 „против“ и без „въздържали се“.

След гласуването Танева положи клетва като министър.  Порожанов се оттегли от поста си след като в началото на месеца прокуратурата стартира разследване срещу него заради скандала с къщите за гости, за които има съмнения, че са изградени чрез неправомерно усвояване на европейски средства. Бившият земеделски министър беше призован на разпит и по наказателното дело срещу бизнесмена Миню Стайков, за когото държавното обвинение твърди, че дружества, свързани с него, са получавали неправомерно средства от земеделски европейски програми.

„Първите ми действия ще бъдат за решаването на ежедневните проблеми на земеделците, които не са малки. Със сигурност ще има промени в ДФ „Земеделие“ и политическия екип. Имам определени виждания, но всички решения ще се взимат в режим на диалог“, каза Десислава Танева след гласуването.

„Очаквам нападки и срещу мен, но аз имам ясни доходи и имоти“, допълни Танева.

„Министерството на земеделието е най-тежкото. Със земеделие се занимават над 100 000 души в България. Животът в селските райони зависи от земеделието. Те са изложени на тежкото администриране във връзка с получаването на подпомагане от Европа, което не може да стигне степента на опростяване, която се желае от тях“, завърши новият министър на земеделието, храните и горите.