Лидерът на младежкото БСП в София област забъркан в пиянски скандал

Избягал от мястото преди пристигането на полиция

0
2389
БСП
Георги Янакиев с млади социалистки. СНИМКА: ВЕСТНИК "ДУМА"

Младият социалист предизвикал бой в ресторант в Елин Пелин

На грозен пиянски скандал са станали свидетели жители на град Елин Пелин в събота вечер, научи Breaking.bg. Малко след полунощ добре почерпеният председател на младежката организация на БСП-София област Георги Янакиев започва да сипе хули и обиди към момчета на съседна маса в елинпелинския ресторант „Кристи“.

Вероятно за да впечатли придружаващите го момичета, комсомолецът Янакиев дори тръгнал да налита на бой на доста по-многобройната компания в съседство. Последвало меле, което ако не е било набързо потушено от други граждани, вероятно Корнелия Нинова и БСП трябваше днес да си търсят нов областен председател на младежката организация в софийска област. Полицията пристига за минути на мястото на боя, но тогава от пияния млад социалист и неговата компания вече няма и следа.

Крещеше на момчетата, че са мутри и мафиотчета. Известно време те се сдържаха, защото виждаха колко пиян е живеещият в с. Петково (община Елин Пелин) Георги Янакиев, но и техните нерви не издържаха. Беше явно, че Янакиев се опитваше да впечатли дамите в компанията си. Беше много грозно. Ако това са младите ни политици…“, споделиха пред Breaking.bg очевидци на мелето.

Янакиев е избран за шеф на младежката организация на БСП за София област през юни тази година. Преди това той бе организационен секретар на структурата.