Махнаха шефката на строителния надзор

Официално е напуснала по собствено желание

0
112
шефка
Милка Гечева

Милка Гечева е уволнена за сериозни нарушения

Шефката на ДНСК Милка Гечева, която оглавява строителният надзор още при Тройната коалиция, е подала молба за напускане, съобщи в личния си профил във фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов.

Той вдигна мерника на Гечева още в началото на летния сезон, когато в национален ефир я обвини, че покровителства всички незаконни строежи по Черноморието.

Още тогава той поиска отстраняването й, но до този момент Гечева изглеждаше бетонирана на поста, който заема от близо 10 години. Държавният шеф оцеля при няколко различни правителства и се смяташе, че ще управлява строителният надзор и през настоящия мандат.

Официално тя не е уволнена, а е напуснала по собствено желание, уточнява вицепремиерът Валери Симеонов. Ето какво написа още той в профила си във Фейсбук: Макар със закъснение, в това управление нещата се случват. Преди два месеца и половина поисках освобождаването на Милка Гечева от длъжността.

Началник на Дирекция за национален строителен контрол, поради сериозни съмнения за покриване на незаконните плажни дискотеки на мутрите на плажа Слънчев бряг юг. Заведението Какао, Кубанита, The One, както и любимото ми Бедрум са построени в разрез с нормативните уредби за преместваеми обекти и се простират на декари площ върху дюните.

Това, обаче, не попречи на Гечева да отговори на моя сигнал за нарушения с констатацията, че няма нарушения. Тези, както и други констатации на ДНСК и регионалните им поделения по морето, ме мотивираха да поискам оставката й. От вчера, госпожата е освободена.

Вярвам, че следващият началник на ДНСК ще се съобразява единствено със закона и няма да угодничи на закононарушителите, независимо с кои на властта са свързани те.