По Коминтерновски-БСП бойкотира приемането на Македония в НАТО

Добре дошли братя и сестри, заяви депутат от ГЕРБ Константин Попов

0
167
парламент
Снимка: архив

Гост на историческото заседание в НС е шефът на македонския парламент Талат Джафери

Нито един депутат от БСП не присъства в пленарната зала по време на историческия акт, който предстои днес – ратифицирането на протокола за членство в НАТО. Гост на заседанието е председателят на НС на Република Северна Македония Талат Джафери.

БСП бойкотира НС въпреки, че промените в Изборния кодекс, срещу които те протеспираха, бяха оттеглени.

Вицепремиерът Екатерина Захариева припомни, че процесът за присъединяването към НАТО е започнал по инициатива на българското европредседателство и е станал възможен след подписването на Договора за добросъседство и приятелство и последвалия Преспански договор.

Депутатът ог ГЕРБ Константин Попов приветства приемането на Македония в НАТО с думите: „До днес имахме съсед, от днес ще имаме съюзник. Добре дошли при нас, братя и сестри“.

Той припомни жеста на благодарност на македонския премиер Зоран Заев, който сподели наградата си с премиера Бойко Борисов.

„Верни на своята коминтерновска политика БСП не дойдоха да подкрепят братска Македония. Когато става дума за национални интереси няма значение какви са отношенията между българските партии. Когато става дума за сигурността на Балканите всички трябва да са в залата иначе ще отговарят пред българските избиратели“, заяви Юлиян Ангелов от ВМРО и припомни, че България винаги е подкрепяла Македония в добри и лоши дни.

Волен Сидеров обаче от своя страна отново поиска подписването на анекс към договора с Македония, който да отхвърля посегателствата върху историята.