Само в Breaking.bg: Бунт на социалисти срещу Иво Христов и Цветелина Пенкова в листата на БСП

Наричат ги "парашутисти"

0
1685
БСП
Кървавото писмо до "Позитано" 20.

Недоволни партийци от София и Пловдив пишат: Христов избяга от партията, сега бяга от президентството, никой не го знае

Редови социалисти от София и Пловдив въстанаха срещу подредената от Националния съвет на БСП листа за европейските избори. В отворено писмо до членовете на Националния съвет на БСП и Общопартийната контролна комисия социалистите от Пловдив Иван Георгиев и Петър Василев и столичните им другари Иван Стоянов и Петър Иванов протестират срещу третата в листата на БСП Цветелина Пенкова и шефа на кабинета на президента Радев Иво Христов, четвърти, наречени от тях „парашутисти“.

Според редовите социалисти Цветелина Пенкова освен, че се явявала на кастинг за политици при Слави Трифонов е член на клуб „Милениум 21“, „общество на принц Кирил в Лондон“. Социалистите смятат, че Пенкова е свързана с династията Сакскобурготски, избила хиляди български антифашисти. Не считаме, че тя ще допринесе на БСП за изборите, пишат другарите.

Другият №4 може да е прекрасен журналист, но не е политик. Навремето напусна „Позитано“ 20, сега напуска Президентството. Откъде ще донесе гласове за БСП като никой не знае даже и квартала, където живее“, допълват другарите.

Според тях Цветелина Пенкова е нарушила устава на партията, по специално чл. 13,ал.5, т.2, като членува в клуб „Милениум“, който ще се яви на изборите.

Затова те настояват Националният съвет да се събере, да отстрани Пенкова от листата и всички останали да минат едно място напред.

Другарите настояват партийната контролна комисия да разгледа поведението на Михаил Миков, който в телевизионно интервю нападна съпругата на депутата Александър Симов, като я нарече „тъпунгер и дъще“.