Скандал между кметове от ГЕРБ и Румен Радев в Калофер

0
363
Снимка: 24 часа

Те заявиха, че не са били допуснати на среща с него

Скандал беляза посещението на Румен Радев в Калофер за Богоявление. Радев е провел среща с членове на Националното сдружение на кметовете на малки населени места, но няколко представители на ГЕРБ обявиха, че не са били допуснати, съобщи btV.

Те поискаха Радев да не дели кметовете по политически признак. Освен това повториха тезата на премиера Бойко Борисов, че няма проблем изборите да се проведат през март.

Не може председател на сдружението да кани само кметове от БСП! Имам чувството, че тази среща е политизирана, тъй като получавам информация за дейността на сдружението, но точно за тази среща не съм информирана“, заяви Румяна Самоковарева от с. Крумово.

Самият Радев коментира, че не е делил кметовете и не е бил запознат с това кой е поканен: „Аз не знам, че има други хора, желаещи за среща с мен. Не знам. Ето, кметът ме кани, идвам тук, влизам при него“.

По думите му тези, с които е говорил, са му се оплакали, че нямат логистична готовност за избори в условията на пандемия – липсват както хора за избирателните секции, така и дезинфектанти и маски.