Фирма на Пеевски ще строи оградата в Харманли

Любимата строителна компания на корпулентния бизнесмен в миманса ще се погрижи за общо три от обявените шест позиции

0
145
харманли
Лагерът в Харманли Снимка: архив

Агенцията за бежанците официално покани „Водстрой“ да поправя щетите край лагера за мигранти

Когато властта закъса за спешни строителни дейности, на помощ веднага се появява #КОЙ. Свързваната с депутата Делян Пеевски компания с мултимилионни поръчки „Водстрой 98” АД е официално поканена от Държавната агенция за бежанците, за да изгради оградителни елементи около бежанския център в Харманли, станал арена на сблъсъци между мигранти и полиция. Това пише Фрогнюз.

По време на сблъсъците стана ясно, че големи части от стената на лагера са разрушени частично или напълно, а през тях свободно са могли да излизат настанените чужденци. Наложи се тези участъци дори да бъдат запушени от камионетки на жандармерията, докато напрежението спадне.Поради спешността на поръчката агенцията няма да обявява търг по Закона за обществените поръчки, а директно преминава към изпращане на покана към изпълнителите. И #КОЙ, ако не Водстрой е сред първите поканени? Любимата строителна компания на корпулентния бизнесмен в миманса ще се погрижи за общо три от обявените шест позиции за укрепване на бежанския център.

На нея ще се падне да направи: „Надграждане на 660 метра съществуваща ограда с метална конструкция и 3 реда спирала тип „Бруно“. „Възстановяване на 380 метра съществуваща ограда и изграждане на надстройка с 3 реда бодлива тел“. „Изграждане на 74 метра надстройка на съществуваща бетонова ограда с 3 реда бодлива тел“ Цената на поръчката е ниска, спрямо стандартите за компанията – едва около 50 000 лв. Важна е обаче тенденцията властта да разчита на фирми от кръга #Кой всеки път, когато й се наложи. Другият поканен да изпълни останалите три позиции от поръчката е смолянската фирма „Инджовстрой” ЕООД, собственост на Капка Сашева Инджова.