Бойко Борисов в Русе: Докато ни има мен и ГЕРБ, войник няма да пратим в Украйна (На живо)

0
135
Борисов в Русе.

Вече е почти сигурно, че нито Денков, нито Кирил Петков, нито Асен Василев ще са премиери. Денков няма да пътува, обяви лидерът на ГЕРБ

Аз ви гарантирам, че докато сме ГЕРБ и аз войник няма да пратим в Украйна. Но оръжие ще заминава.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща в Русе по повод притесненията от последните седмици, че може да пратим военни в Украйна. За това заговори вчера и президентът Румен Радев, който каза, че досегашните управляващи са страхливи и искат да пратят „всички на фронта“.

„Една от причините да стоим в сглобката е да се преборим за всеки един град, всяко едно село, за близо 50 млн. лева за Русе“, каза Борисов.

„В ГЕРБ има почти 20 човека, които могат да бъдат премиери. Вече е почти сигурно, че нито Денков, нито Кирил Петков, нито Асен Василев ще са премиери. Денков няма да пътува“, каза той за бъдещия премиер.

На хората си Борисов обеща строителство на инфраструктура, но и да защити ръста на пенсиите, да работи по плана за възстановяване и устойчивост, еврофондовете и съвместните регионални инициативи. И отново обясни, че досегашните управляващи са усвоили едва 1% от средствата по ПВУ и 3,6% от еврофондовете.

„Благодаря ви, г-н Борисов, за вашата ангажираност с област Русе. Освен все по-честите ви посещения в нашия район, строителството на магистралата Русе – Велико Търново, бъдещото изграждане на нов мост на Дунав при Русе, а и проектите за общините са изключително важни. Всички знаем, че изграждането на магистралата може да се случи само при управление на ГЕРБ“, обърна се към Борисов областният координатор на ГЕРБ в Русе и настоящ депутат Георги Кръстев в началото на събитието. Той поиска от него четвърти мандат начело на държавата.

Борисов пристигна в Русе заедно с Мария Габриел и евродепутата Андрей Новаков. Срещата започна малко след 18,00 часа в голямата зала на Доходното здание, която се препълни. И въпреки че имаше правостоящи, Кръстев разказа, че някои хора останали навън, защото не се побрали в залата.

24 часа“