Борисов: Когато бях кмет на София, Гайтански и Станишев ми направиха кризите с боклука

0
327
Бойко Борисов Снимка: архив/ 24 часа

„Господ бави, но не забравя, оказа се, че така е и нашата съдебна система“, заяви лидерът на ГЕРБ

„Господ бави, но не забравя, оказа се, че така е и нашата съдебна система“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание акцията срещу Румен Гайтански – Вълка.

„За Вълка си спомням много добре. Няма да забравя, когато воювах със Станишев – тогава като кмет на София, и премиерът Станишев излезе с Гайтански да мият улиците, когато ми правеха кризите с боклука. Когато прибраха кофите за една нощ. Колкото аз съм се борил, никой не се е“, каза Борисов.

За Българската банка за развитие (ББР) и бившият ѝ директор Стоян Мавродиев, който попада в обсега на започналото разследване, лидерът на ГЕРБ припомни за уволнението на Мавродиев през 2020 година.

„Никога не съм се занимавал с тази банка пряко. Най-вероятно са тежки казуси. Аз когото е трябвало да уволня тогава, съм го уволнил. Хубаво е, че са се задействали. Сега да проверят и „Булгартабак“, както Кирил Петков е казал тази сутрин“, продължи Борисов.

Според Бойко Борисов от начина, по който се държат всички политически партии, спокойно може да говорим за осми предсрочни избори.