Борисов в Ихтиман: Гарантирам, че този път ще направя правителство!

0
37
Борисов в Ихтиман.

Излизат по телевизията и ми дават оценка. Какво сте направили за 4 години? Ако има нещо, то е само при нас, ядоса се лидерът на ГЕРБ

Майка ми, Бог да я прости, казваше: Хвърляй зад себе си, ще го намериш пред теб. Миналата година, като започне Костенец, Сливница до Божурище, Ихтиман. Мога да кажа за всяко едно населено място какво сме направили. В Ихтиман има още 3 проекта, по които се работи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива на партията в Ихтиман.

„Преди 4 години ви обещах Божурище пътя, който води до индустриалната зона. За четири години нула. Най-големият център е индустриалната зона на Божурище. На Сливница, Драгоман магистралата щеше да е готова. Още не е!

Четири години отчуждителни процедури за детелината, а им оставихме и парите. Четири години, затова Божурище всяка сутрин не можем да излезем от трафик. Четири години погубено време“, каза още Борисов.

„На Самоков единия път направихме, другия вече четири години седи.

Излизат по телевизията и ми дават оценка. Какво сте направили за 4 години? Ако има нещо, то е само при нас.

Дори си позволявате да привързвате ГЕРБ с джуджетата! Нито джуджета сме виждали, нито майки. Не ви ли е срам? Да привързвате партията към нещо, за което имаме нула? Защото Младен бил шофьор.

Ще ви кажа виц. Снимали порно филм. Наредили се надарени актьори и се явява един друг, много малък. Излязъл оператора и го питал, ти за какво си дошъл. А той отвърнал: Аз съм за отрицателният герой.

И вие искате да ме ползват за отрицателен герой? Няма да ви позволя, няма! Ако искате ни отразявайте, зор нямам!“, отсече той.

„Мога да ви презирам и без да участвам. Ако сте такива. Как може такова нещо? За това, което ГЕРБ сме направили. В София, те се подиграват, дават по едно стръкче и викат: садете, а ние ще отрежем големите дървета.

Ние пък ще напишем: „Ние ще садим, вие ще режете“.

Щели да имаме извънземен, равно отдалечен. Къде е тоя човек в България? Ние за регулаторите не можем да намерим?

Видяха, че са маскари и сега викат: Не, ще търсим някой друг. Кой е той? Ние за какво сме партия? Някой трябва да носи отговорност. Даже и за зелето в Петърч“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Искам да разясня. Фридрих Мерцен, бъдещия канцлер на Германия, за първи път хора, които искаха разширението на Европа и нас вътре, говорят да се затворят границите на Германия. А ние говорим за сухопътен Шенген.

Холандия, Германия, Австрия затвориха. Връщаме се на темата, тези хора идваха в България да се учат и да видят как се пази граница на ЕС. И всички останали. Темата е много тънка. Не ни трябва равноотдалечен. Трябва всички да сме вътре и да носим отговорност. И да са мат, които могат, имат хора зад гърба си“.

„Мога да ви кажа, че ще направя всичко възможно да има правителство този път. Когато управлявахме ние и до догодина важи. Дъблинското споразумение. Но идва ново, което ще влезе в сила през 2026 година.

Пактът за миграцията. Цели правителства паднаха, само заради нелегалната миграция. В същото време ние като членове на европейското семейство безразлично ли ни е през нас да минават нелегални мигранти, да отиват в Германия, Австрия. Къде е нашата отговорност. Ние носехме отговорност. И идваха да видят, че сме се справили. По мое настояване се прие за изнесените центрове, извън ЕС.

Беше в Турция. Ердоган спазваше стриктно. Държеше до 4 милиона в Диарбекир. Аз му се обадих и той върна 40 000 от Одрин. Представете си, ако Германия затвори границите и започне да връща мигранти. Как ще го понесе България това. Давате ли си сметка аз 4 години какво сме си причинили?

За да може едни да режат дървета. Но, викат, липата останала. Те изрязаха цялата Опълченска. За нас позитивно няма. Всеки ден снимахте по една плочка. А сега жълтите павета няма репортажи. Нито за графа, нито за Седмочлисленици. Не е новина Трафика е чудовищен заради ремонта на Бояна. Затвориха центъра. Не направиха Околовръстното. Кой е виновен за това? ГЕРБ ли?“, попита той

„Каква кампания ще откриваме? Седем пъти все едно, че се женим за една и съща. Колеги, можем да гарантираме и да понесем отговорност, но ни трябва много добър резултат. Иначе ще минат 3-4 месеца и ще се виждам по-често. И пак същото ще се приказва.

Гарантирам, че този път ще успея да направя правителство. Ще видим с кой, как какво“, заяви той.