Борисов: В София са купили цели секции, гледайте и снимайте протоколите

0
42
Борисов във Велико Търново.

Имаше натиск отвън, защото отказах България да остане извън газовите коридори, обяви лидерът на ГЕРБ

Обещание да завърши магистрала „хемус“ и пътя Русе- Велико Търново направи в старата ни столица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Домакин на предизборното мероприятие на ГЕРБ във Велико Търново е кметът Даниел Панов.

Той съжали за недовършената „Хемус“, липсващото трасе Русе – Велико Търново и др. „Яд ме е, че ни връщат назад като икономика и трафик. Ако имаме шанс, тези проекти ще продължат. Ще продължи и санирането. Освен по ПВУ, има и схема, която работи с ББР“, увери лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ/СДС

„В Търново санирахме 32 блока. За 4 години колко има? Нула. Нула с каквото и да го умножиш все си е нула. Хората виждат разликата – какво сме направили и какво е след нас“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Акценти от предизборната си програма представят ГЕРБ във Велико Търново днес.

В града дойде и лидерът на партията Бойко Борисов. Водач на листата, която е под номер 18 в интегралната бюлетина, е бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов.

Своеобразен домакин на срещата е кметът на Велико Търново Даниел Панов. Той представи и листата с кандидати, като подчерта, че всяка община от областта има свой представител в нея.

По-рано днес Борисов, лидерът на СДС Румен Христов и бившата земеделска министърка Десислава Танева се включиха и в кръгла маса на тема „Гори, ландшафти, икономика“.

Костадин Ангелов посочи, че номер 18, който имат в бюлетината е знаков – на 18 години стават ГЕРБ тази година. „Пораснахме, осъзнахме всички грешки, поучихме се от тях. Големи сме и може да носим отговорност“, каза той. Ангелов

„ГЕРБ отива, за да спечели тези избори. Всички останали отиват, за да преговарят с ГЕРБ. Обещаваме, че ще направим правителство, всички искат това. Ще го направим заради всички обещания, които направихме. Искаме да върнем България по пътя на съзиданието и изграждането“, каза бившият здравен министър. „Казваме „не“ на разделението, искаме да сме заедно и да сме държава на победителите, да сме държава, която печели доверието на Европа и света“, каза той, след което покани на сцената всички водачи на ГЕРБ от страната. И изтъкна, че в отбора на ГЕРБ има много добри специалисти.

Делян Добрев, който е първи за ГЕРБ в Хасково, отбеляза, че в бюджета има 18 млрд. дефицит. И извади статистика. „През 2020 г. когато те управляваха има увеличение на доходите с 13,1%, инфлация 17,3“, каза той. Според него и през 2023 г. било подобно положението.

Гневен бе и на сутрешния предизборен дебат, на който Николай Денков заяви, че Бойко Борисов е построил само 14 км магистрали. „Преди Бойко нямаше магистрала „Марица“, не съществуваше. Сега всяка седмица се прибирам по нея – от край до край е около 100 км. Преди я нямаше. Бойко я направи. Тия хора възможно ли е да са толкова нагли лъжци?“, попита още той преди да даде темата на бившия регионален министър Николай Нанков.

Нанков посочи, че Търново му е втори дом – съпругата му е от там. И съжали, че трудно стигал до роднините, защото магистрала „Хемус“ не е готова, няма го и пътя Русе- Велико Търново. „Тия хубавци, която Делян спомена, обясняваха как договорите са порочни, а не прекратиха нито един. И в момента ги има тия договори, но оскъпени 85%, освен това е изхарчен милиард от сметката за магистралата. Сега, вместо да е готова до Коледа, тя ще струва 4 млрд. и е далеч от завършена“, ядоса се бившият министър. И припомни как започнати от кабинета на ГЕРБ пътни проекти, включително и такива с осигурено финансиране, са замразени.

Няма да има български гражданин, който да страда от водна криза, при 4-годишен мандат, обеща Нанков. Километрите магистрали, построени от Борисов пъкл по данни на НСИ били 483.

Росен Желязков изтъкна, че в края на кампанията е важно да се мисли за утрешния ден. В неделя ще търсим доверие, за да се случи стабилизирането на страната, каза той.

Желязков припомни колко уважавана в международен план е била страната ни по времето на премиер Борисов. „От 2021 г. България е известна не със самочувствието и заявките си, а с това, че някои политически лидери доносничат за политическите си сътрудници, което прави лошо впечатление и ни обрича да стоим в периферията. Стремим се догодина да имаме 100 млрд. БВП. Ако ГЕРБ управлява, само за няколко години България ще е най-богатата държава на Балканите. Ще си върне самоуважението, защото е избрала посоката“, смята бившият шеф на Народното събрание.

ГЕРБ ще продължава да е политическият фактор в България. Заедно ще направим бъдещето, каза той.

„ГЕРБ е силен, защото има и силни партньори. Партията, която победи комунизма и даде началото на демокрацията в България. партията, която ГЕРБ няма да позволи да й се забрави името – СДС“, каза в началото на речта си Бойко Борисов като покани на сцената лидера на коалиционния си партньор Румен Христов.

„За да няма съставено мнозинство в парламента, не сме виновни ние. Обясняват, че няма да си сътрудничат и да работят с ГЕРБ-СДС, „Възраждане“ и“Ново начало“ Според последните данни зачеркнатите 3 формации имат 44%, а останалите – 34%. Отсега се отвят да не управляват“, смята Христов. „Подкрепете ни, ние знаем и можем, и имаме смелостта да поемем България в този тежък момент“, каза той.

„ГЕРБ не купува гласове, ГЕРБ няма достъп до машините. При нас всичко е по любов“, увери бившият премиер. И призова своите за активация хората да ги изберат и „тези, които са били подведени или излъгани да си ги върнем обратно още на тези избори“, каза Бойко Борисов.

„Шансът и на държавата и на нас е а направим добър резултат“, смята лидерът на ГЕРБ.

Той спомена и „измамата с машините и флашките в София“. „Преди всеки говореше за машинно гласуване и като се разбра, че има ала-бала, спряха. Затова се обръщам към членовете на СИК да гледат и снимат протоколите, че накрая ще се опитат да ни излъжат. В София са купили цели секции, трудно можем да го докажем – нашите представители излезли и през това време с флашките направено каквото трябва. Не само ромски махали, и в центровете на градове трябва да се внимава“, смята той.

Лидерът на ГЕРБ отново отхвъли категорично офертата на опонентите си за равноотдалечен премиер и отстъпване от лидирането на процеса.

„Партия, градена 20 г., със структури, кметове, организация, да я хвърля? Не е честно. Удържахте 4 г гонения, мачкане. удържахте и сме ви длъжници. Затова не мога да се съглася. А и колегите не са съгласни. Само аз бих могъл да се съглася на нещо“ каза Борисов. След което се обърна за водачи на листи зад него. „Тоя ред като го гледам имам поне 20 министри и кметове, успешни. Минали през пряка демокрация, през избори и побеждавали“, добави той.

„Трябва ни убедителна победа. Те вече за по-малко то година вече нямат претенции от техните партии да има достоен за премиер или министър. Те дезертират, абдикират. Но важно е Борисов да не е премиер. Изберете си един от тези, който ще победят“, каза Борисов, посочвайки водачите на листите на ГЕРБ. Бившият премиер благодари на правителството, че е отпуснало 30 млн. за стадион във Варна. Навсякъде помагаме, за да оправяме спортните бази, каза той.

Борисов бе гневен и на твърдението, че е направил само14 км магистрала. „Ето, само вчера – пътя от Бургас до Слънчев бряг. Преди затънах в тресавище, ние чертахме къде да мине пътя. На „Марица“ карах Лили Павлова. За да умилостивя екоорганизациите, преместихме блатните кокичета в друга ливада. В Шумен с археолозите какво ли не правихме да изместим артефактите. Ами „Стума“, ами „Люлин“ – магистралата бе 5 км“, заизрежда Борисов. От онова, което Борисов ви е построил, печелите милиард на година, каза той визирайки газовите коридори, добави още той. Лидерът на ГЕРБ допълни още, че неговите опоненти са имали силен гръб от чужбина, защото той е отказал България да бъде изолирана от газовите коридори.