ГЕРБ към ПП: Година и половина имахте пълно мнозинство с БСП и ИТН. Защо тогава не приехте законите за ПВУ?

0
287
Борисов

Партията на Борисов изпрати на ПП управленската си програма

От ГЕРБ излязоха с официална позиция по повод продължаващите твърдения на хора от ПП, че трябвало спешно да се гласуват законите за Плана за възстановяване и устойчивост-ПВУ, за да се вземат 10 милиарда лева. Ето позицията на партията на Борисов:

Вече заявихме, че сме против прибързаното законодателство, предлагано от ПП. Този тип политическо поведение създава само проблеми, а не дава решения!

Припомняме, че през последните 4 години имахте множество възможности да приемете законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Година и половина кабинетът “Петков” имаше и пълно мнозинство в Народното събрание по време на управлението Ви с БСП и ИТН – време е да отговорите защо тогава не приехте въпросните закони и не осигурихте на България 10-те милиарда от ПВУ. Прехвърлянето на отговорността в момента заради липсата на действия от Ваша страна е манипулативно и не отговаря на истината.

Приложено в отговор изпращаме управленската програма на ГЕРБ като основа за политически смислен дебат за бъдещо стабилно и редовно управление на страната.