Силви Кирилов: Живеем във време разделно, но трябва да загърбим личния си и частно-политически интерес

0
36
Силви Кирилов

Българският избирател иска промени, а задача на политиците е да ги осъществи – планирано, осъзнато и обосновано, каза най-възрастният председател на НС

Българският избирател иска промени, а задача на политиците е да ги осъществи – планирано, осъзнато и обосновано. Това каза най-възрастният народен представител Силви Кирилов от „Има такъв народ“, който откри първото заседание на 50-ото Народно събрание.

Живеем в изключително динамично време, живеем във време разделно. Живеем в сложна социалнополитическа ситуация. В обществото липсва доверие в институциите и политическата система. Има усещане за недостиг и липса на справедливост, няма единство в обществото. Нещо повече – често противоречията са антагонистични. Логичният въпрос е какво трябва да направим?“, попита Кирилов.

„Аз мисля, че всеки един от нас лично или като политическа партия е необходимо да анализира и осъзнае собствените си пропуски да загърби личния си и частно-политическия интерес в името на решаването на най-важните икономически, външни предизвикателства. Необходимо е създаването на стабилна и устойчива среда за бизнеса, за спокойно ежедневие на българския гражданин, който да усеща справедливост“, категоричен е Кирилов.