Борисов заедно с Меркел закриват кампанията на Манфред Вебер в Бавария

0
83
еврокомисия
Борисов и Манфред Вебер. СНИМКА : Архив

За събитието в Мюнхен пристига и Лех Валенса

Бойко Борисов ще участва в заключителното предизборно събитие на кандидата на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер в Мюнхен. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов ще участва утре, 24 май 2019 г. (петък), в заключителното предизборно събитие на кандидата на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер. Заедно с министър-председателя на

България ще бъде и водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори Мария Габриел. Форумът ще се проведе в столицата на германската провинция Бавария – Мюнхен, като на него са поканени и канцлерът на Германия Ангела Меркел, канцлерът на Австрия Себастиан Курц и премиерът на Хърватия Андрей Пленкович.

Председателят на ГЕРБ ще направи и изказване, което ще бъде в рамките на заключителния панел на събитието. Освен Борисов, като говорители на него са предвидени и Ангела Меркел, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, бившият президент на Полша Лех Валенса и Манфред Вебер.

В Мюнхен Бойко Борисов ще проведе и редица двустранни срещи, една от които с министър-председателя на Бавария и председател на ХСС Маркус Зьодер.