Британският парламент отхвърли сделката за Брекзит

Евродепутатите със среднощна среща в Страсбург

0
3415
брекзит
Британските депутати отхвърлиха сделката.

432-ма депутати бяха против, За гласуваха само 202-ма

Британските депутати отхвърлиха сделката, договорена от премиера Тереза Мей за напускането на Европейския съюз.

След дебати 432 депутати отхвърлиха споразумението на Тереза Мей, а едва 202 депутати го подкрепиха. Подобен развой на гласуването бе очакван, след като много депутати и политически лидери се изказаха против сделката с Брюксел.

Два месеца и половина преди датата, в която Великобритания трябва да напусне Европейския съюз и две години и половина след референдума за Брекзит, страната е все по-разделена, а бъдещето ѝ противоречиво.

Докато привържениците на излизането на Великобритания от Евросъюза са в очакване на раздялата с Брюксел, за противниците – тя е равносилна на катастрофа. От Кралския монетен двор съобщиха, че от началото на този месец силно е нараснало търсенето на злато във Великобритания. Най-много продажби има в Северна Ирландия. Борсите също са в очакване на резултатите от вота в британския парламент.

От ЕС следят с внимание събитията в Лондон. Главният европейски преговарящ Мишел Барние ще изчака крайния резултат от вота, независимо от късния час, и ще се срещне след това с депутатите в Европейския парламент в Страсбург.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here