Жозеф Дол: Поздравления за България !

0
42
борисов
Борисов и Манфред Вебер. СНИМКА: АРХИВ

Манфред Вебер: Добра работа, Бойко Борисов

Поздравления за България!“ Това написа Жозеф Дол, председател на Европейската народна партия в „Туитър“ във връзка с това, че днес Европейската комисия категорично заяви постигнатият от България прогрес в рамките на механизма за сътрудничеството и проверка.

„Усърдната работа се изплати и донесе прогрес. Натъжен съм от провала на румънското социалистическо правителство, което не успя да проведе реформи и да се съобрази с # RuleOfLaw, проваляйки своите граждани и държава“, написа той.

„ETR призовава за членство в Шенген, Еврозона и ОИСР за България“, пише отдолу Гюнтер Фелингер от Групата за икономическа интеграция на Южнните Балкани.

България излиза от Механизма за сътрудничество и проверка, наложен във връзка със съдебната реформа, борбата с корупцията и организираната престъпност. Добра работа, Бойко Борисов!“.

Това написа тази вечер в Туитър лидерът на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер.

Европейската комисия прие днес най-новия си доклад за предприетите от България действия за изпълнение на ангажиментите ни в сектор Правосъдие и препоръча отпадане на мониторинга.

Комисията е на мнение, че напредъкът на България е достатъчен за изпълнението на ангажиментите на страната, поети към момента на присъединяването към ЕС.