Премиерът в Европейския парламент: Нито една керемида няма да бъде сложена в Пирин

"Спирал съм инфраструктурни проекти с години, за да може да се излюпят новите щъркели. Карал съм министрите да пренасят лично блатни кокичета, обясни той

0
102
борисов
Борисов в европарламента

И аз съм „зелен“ човек, отсече пред евродепутатите Бойко Борисов

Със „зелено слово“ с примери колко екосъобразни са действията на българското правителство завърши изказването на премиера Борисов пред Европейския парламент днес, където той представи приоритетите по време на Председателството ни.

Искам специално да отговоря на „Зелените“, защото аз също съм зелен човек, започна Борисов. Отговорът му бе провокиран от думиите на зелен евродепутат в залата, който му припомни протестите за Пирин, състояли се в деня на официалното откриване на българското председателство, 11-и януари.

„Спирал съм инфраструктурни проекти с години, за да може да се излюпят новите щъркели. Карал съм министрите да пренасят лично блатни кокичета, за да не остане нито един стрък смачкан от валяк. Всичките ни европейски инфраструктурни проекти са с тунели за мечки, вълци, костенурки. Трасета сме променяли“, каза той.

Става дума само за един лифт. За нищо друго, обясни Борисов. 

Гарантирам, че една керемида няма да бъде сложена на Пирин, зарече се той пред евродепутатите. Той добави, че лифтът е край Банско, който е в десетката на европейските зимни курорти, а сега на единствения лифт там има опашки.

„Мога да Ви подпиша тук, че става дума за реализация на втори лифт. Той е нужен не само за туристите, но и за природата, защото сега те се качват с автомобилите си там. За да поддържаме този път ние го осоляваме през зимата и десетки дървета около него загиват“, каза още той.

Гарантирам Ви, че няма да се допусне незаконна сеч. България е първа в Европа през последните години по нови гори и единствената, която разширила горите си от всички европейски държави“, обясни министър-председателят.

„Тези наши приятели, които протестират, те ми бяха и коалиционни партньори, те се разделиха на изборите на три партии и не можаха да влязат в парламента само преди шест месеца, те са нашият най-естествен партньор – аз не съм им виновен, че се разделиха на три, не съм виновен, че спечелих изборите, и то при правителство на избрания от социалистите президент“, каза още премиерът.