Расте броят на пострадалите при пожара в Лондон (Видео)

Властите вече потвърдиха за множество смъртни случаи

0
77
лондон
Не е ясно колко са загиналите в пожара

Много хора са в неизвестност, съобщи кметът Садик Хан

Броят на пострадалите при пожара в 24-етажната жилищна сграда в британската столица продължава да нараства, съобщава вестник The Guardian.
По последни данни на службите за спешна помощ в болница са настанени 50 души.
По-рано се съобщаваше за 30 пострадали в резултат на огнената стихия.

Усилията за евакуиране на хората от 24-етажната жилищна сграда в Лондон са все още в ход, но са налице сериозни опасения, че конструкцията е на път да рухне, съобщава германското издание Focus.
На място е задействана мащабна операция на пожарните служби и полицията. Все още не е ясно какъв е броят на хората, хванати в капана на огнената стихия. Властите вече потвърдиха за множество смъртни случаи.
Заради огъня е блокирано движението в прилежащия район, включително и пътищата, свързващи центъра на британската столица с международното летище „Хийтроу“. Занятията в учебните заведения, разположени в близост до мястото на произшествието, са преустановени.
В социалните мрежи потребителите съобщават, че от вътрешността на горящата сграда се чуват писъци. Забелязани са хора да скачат от прозорците на блока в опит да се спасят от огнения ад.
Част от живущите в сградата, успели да се евакуират, съобщиха пред местни медии, че противопожарната аларма не се е задействала.

„Много хора“ остават в неизвестност, след като в 24-етажна жилищна сграда в британската столица избухна силен пожар. Това заяви кметът на Лондон Садик Хан, уточнявайки, че пожарните екипи са достигнали до 12-тия етаж на горящия блок, предава AFP. „Много хора са в неизвестност. Някои от тях може би са намерили сигурен подслон в домовете на техни съседи или приятели“, изрази надежди кметът на британската столица в коментар за местен телевизионен канал. Припомняме, че пожарът, избухнал тази нощ в западната част на британската столица, обхвана 24-етажната жилищна сграда Гренфел тауър. Инцидентът е обявен за тежко произшествие.

Първите съобщения за пожара са получени от Скотланд ярд в 01.16 часа през нощта. В гасенето участват 200 пожарникари и 40 единици техника. На място има и 20 екипа на „Бърза помощ”.    Усилията за евакуиране на хората от 24-етажната жилищна сграда в Лондон са все още в ход, но са налице сериозни опасения, че конструкцията е на път да рухне. На място е задействана мащабна операция на пожарните служби и полицията. Все още не е ясно какъв е броят на хората, хванати в капана на огнената стихия. Властите вече потвърдиха за множество смъртни случаи.