Държавата отчита над 6 млрд. лева приходи от туризъм

България ще има нова стратегия за рекламирането на туризма

0
44
туризъм
Николина Ангелкова

България ще се превърне в разпознаваема туристическа дестинация в „Топ 5“ за Югоизточна Европа, смята министър Ангелкова

Над 6 млрд. лв. приходи са отчетени в туризма през 2017 година. Това съобщи за „Фокус“ министърът на туризма Николина Ангелкова. 

Основните действия през следващата година ще са насочени в две посоки. Едната е свързана с промени в законодателството, в Закона за туризма и в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, свързан с групирането на морските плажове, които са неразделна част от летния ни туристически продукт.

Другата основна насока, в която работим, е свързана с рекламирането и маркетирането на нашата страна на целеви и перспективни пазари и не само с традиционните инструменти, но наложихме и много силно темпо в областта на дигиталния маркетинг и реклама и ще продължим да го развиваме“, коментира Николина Ангелкова. Тя каза още, че ще се работи за по-добра основа за високо качество на туристическия продукт.

Ангелкова добави, че през новата година темпът на популяризация ще се увеличи, а България ще се превърне в разпознаваема туристическа дестинация в „Топ 5“ за Югоизточна Европа.