Жирардели не е бил съветник в Министерството на туризма

Работел за страната без възнаграждение

0
41
туризъм
Министерство на туризма.

Ски легендата действал като посланик на родния туризъм от 2014 до 2016 година

От Министерството на туризма съобщиха, че австрийският скиор Марк Жирардели, който вчера обяви, че е мажоритарен собственик на „Юлен“ АД, не бил съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова. Това заявиха от ресорното ведомство пред bTV.

Петкратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини е бил посланик на българския туризъм зад граница в периода от декември 2014 г. до началото на 2016 г.

От Министерството на туризма допълват, че Жирардели не е получавал възнаграждение за популяризирането на България сред международните среди и функцията си на съветник.

„Информацията, че Марк Жирардели е собственик на „Т.А.К. Сървисиз лимитед“ беше представена в понеделник, 17 декември 2018 г. До тогава този факт не е бил известен на Министерството на туризма.

Що се отнася до твърдения за възможен конфликт на интереси – той не е налице, тъй като г-н Жирардели по никакъв начин не е участвал в предложения за развитието на конкретни курорти в България“, заявяват от министерството на туризма.

От туристическото ведомство информират, че не носят отговорност за приемането на планове за управление на националните паркове, както и с правилата за провеждане на концесионни процедури в планинските курорти.