Затварят частично „хотела на ужасите“ в село Чифлик

Започва процедура по отнемане на категоризацията му

0
209
хотел
Николина Ангелкова

Проверка на Министерство на туризма установи, че той въобще не е трябвало да работи

Затварят частично хотела с три звезди в троянското село Чифлик, който и държи високи цени и предлага на клиентите си мизерия, вместо качествено обслужване.

Това обяви пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова. „След наша спешна проверка пред 2 дни се установи,че този обект изобщо не трябва да функционира. Получихме и сигнали от родители, които са записали децата си за зелено училище там. Това е абсолютно недопустимо, хотелът не отговаря на изискванията за нормално пребиваване, нито пък за зелено училище на деца“, каза тя.

Тя каза, че още днес ще бъде затворен първият етаж на хотела заради инспекцията на РЗИ  и очаква Комисията за защита на потребителите да я сезира, за да започне процедурата по отнемането на категоризацията му. 

„Изискали сме от Димитър Маргаритов да сезира процедурата и да отнемем незабавно категоризацията. Това ще се случи в рамките на 3-4 дни“, допълни министърът.

Преди няколко години хотелът дори поискал да увеличи звездите си, но Ангелкова отказала. По думите й от мястото за настаняване използват неправомерно и думата „спа“ в името си. Министърът обясни, че когато хотелът е получавал категоризацията си, той е отговарял на изискванията за 3 звезди.