Начало ТУРИЗЪМ Предоставят на концесия четири морски плажа

Предоставят на концесия четири морски плажа

С процедурите се цели обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията

0
65
правителството
Министерски съвет одобри парите за Ф-16.

Концесионерите ще бъдат определени с конкурс

Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на четири морски плажа – „Св. Св. Константин и Елена – юг“, „Ривиера“, „Ахтопол север – източна зона“ и „Китен – юг“.

Предлага се срокът на първите две концесии да е 15 години, а на вторите две – десет.

С процедурите се цели обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията.

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие, като концесионерите ще бъдат определени чрез конкурс, организиран от министъра на туризма и проведен от комисия, назначена от министър-председателя.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане на плаж Св. Св. Константин и Елена – юг“ е 78 662 лева без ДДС, на плаж „Ахтопол север – източна зона“ – 30 775 лева без ДДС, на плаж „Ривиера“ – 257 959 лева без ДДС, и на плаж „Китен-юг“ – 119 499 лева без ДДС.

Размерите са определени съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното плащане за морски плажове.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here