Туристическият бранш в Слънчев бряг: Агресивните проверки миналото лято доведоха до спад на младежкия туризъм

0
329
Африканци снабдявали с дрога Слънчев бряг

Според концесионера на плажа в курорта всеки негативен клип води до последствия

Агресивните проверки по заведенията в морските ни курорти доведоха до спад на младежкия туризъм. От това се оплаква туристическият бранш в Слънчев бряг в началото на летния сезон.

В ефира на Нова телевизия концесионерът Кирил Спасов заяви, че в края на юни и началото на юли посещаемостта е по-ниска, но от 10 юли, когато традиционно хората излизат в отпуск, курортите се изпълват с туристи. И допълни, че бизнесът се старае да привлича повече млади летовници по Черноморието, защото през по-ранния сезон идват по-млади хора. Той заяви, че се забелязва се лек спад на младежкия туризъм, който традиционно е в ранните периоди, като според него това се дължи на драстичните проверки през изминалия сезон.

Концесионерът каза още, че всеки един негативен клип или коментар води своите последствия. Именно поради тази причина браншът се старае да поддържа високо качество на услугата и плажовете да са добре подготвени за сезона.

Стойка Терзиева, представител на Съюза на собствениците в Слънчев бряг коментира, че хотелите не са по-празни от същите периоди в предишни години. И добави, че всички хотели имат достатъчен брой персонал и предлаганата услуга е на високо ниво.