Зам.-шеф на ДАНС става заместник на Лиляна Павлова

Той ползва с безупречна репутация в агенцията

0
381
олег петков
ОЛЕГ ПЕТКОВ Снимка "24 ЧАСА"

Олег Петков ще отговаря за сигурността на европредседателството

Зам.-председателят на Държавната агенция Национална сигурност Олег Петков ще бъде назначен за заместник-министър на Лиляна Павлова.  Това научи Вreaking.bg  от запознати. В третия кабинет на ГЕРБ Павлова оглави Министерството на европредседателството.

Назначаването на Петков вече е факт. На досегашния зам.шеф на ДАНС ще се падне нелеката задача да отговаря за сигуроността по време на българското европредстателство.

Петков бе назначен от предишното правителство на Бойко Борисов за зам.шеф на родното ФБР на 9 април 2015 г. Мандатът му е до 28 август 2018 г. Олег Петков е роден през 1967 г. в гр. София.

Магистър е от Оренбургския политехнически университет, специалност „Строителен инженер“.

През 1993 г. е назначен на работа в Национална служба „Сигурност“ – МВР на оперативна длъжност, а през 2008 г. е преназначен в новосъздадената Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).

Преминава през всички нива на служебната йерархия.

От 2009 г. до назначаването му на поста заместник-председател на ДАНС заема длъжността директор на Специализирана административна дирекция „Административно обслужване” в Агенцията.

Петков се ползва с безупречна репутация в агенцията и като зам.-председател отговаря за миграцията, гражданството и други дейности.