Лекарите от „Шейново“ излизат на протест

Биячът е с присъди за грабеж и палеж

0
67
австриец
Беглецът е хванат на ГКПП-Дуранкулак.

Прокуратурата иска постоянен арест за бияча на акушерката

Прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража за мъжа, който преби лекарка от „Шейново“.

Нападателят е задържан за 72 часа, а съдът трябва да реши дали да го остави за постоянно в ареста. Междувременно медиците от АГ болницата ще протестират символично. Преди дни акушер-гинеколожката Албена Гагова беше намерена окървавена и в безсъзнание, минути след като изроди детето на нападателя си. Той поискал от пострадалата да му даде плацентата, но тя отказала. Това провокирало агресия у бащата на новороденото и той й започнал да я бие.

След нападението д-р Гагова е с комоцио, счупен нос и множество хематоми по лицето. Установено е, че лекарката е била в безсъзнание над 20 минути. Акушерката има и разкъсвания на горната устна.

Нападателят – Владимир Стоянов беше задържан и привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на службата му, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от една до пет години.

Той е бил осъждан за умилен палеж и грабеж. Срещу него имало и разследване за подпомагане на незаконно пребиваващи хора у нас