Отвличането на Адриан Златков напомня това на сина на Венци Стефанов

Последното такова показно отвличане на син на бизнесмен бе на Румен Гуниниски-Младши през 2009 г.

0
550
отвличане
Задържането на бандата на Йоско през 2013 г

Въпреки платения откуп от 1 млн. лв от Димитър Стефанов няма и следа вече 13 години

СТЕФАН ТАШЕВ

Поне по първоначални данни събрани от разследващите отвличането на сина на бизнесмена Георги Златков-Адриан в Герман напомня на това на детето на друг бизнесмен-Венцеслав Стефанов, шеф на ФК «Славия».


Почеркът е подобен. Димитър Стефанов, тогава на 23 години, е отвлечен от мерцедеса си в 11,30 ч до собственото му кафене край хотел «Плиска» на 7 април 2004 г.

Според очевидци той е напъхан в друга кола от четирима души, някои от които с полицейски униформи. Вратите на колата му бяха оставени отворени. Подобно на мерцедеса на Адриан Златков край Герман. И двамата младежи, на почти сходна възраст, синове на богати родители, са отвлечени на познати за тях места-единият близо до дома си, а другият край собственото му заведение.

Напълно вероятно е Адриан Златков да спрян от хора с полицейски униформи, за да остави така скъпата си кола, както става и със сина на Венци Стефанов.

За Димитър Стефанов бе поискан откуп от 1 250 000 лв с обаждане в деня на отвличането. Възможно е вече и за Адриан Златков да е искан такъв откуп, но полицията по обясними причини не огласява информацията, за да не се помага на похитителите.

Венци Стефанов хвърля парите от влак, подобно на откупа искан за първия отвлечен бизнесмен у нас-Стефко Колев, но въпреки това момчето и до днес-13-години по-късно не е открито.

За отвличането и евентуалното му убийство, бе обвинена първоначално групата на Йоско Костинбродския. Твърдеше, се че момчето е видяло един от похитителите-Ивайло Симеонов-Богьовеца и затова е било убито. Това обаче останаха само хипотези.

На делото срещу групата на Йоско такива обвинения не й бяха предявени.

Остава да следим развръзката на първото отвличане от 2009 г. насам, след разбиването на бандата на «Наглите» от МВР.

Последното такова показно отвличане на син на бизнесмен бе на Румен Гуниниски-Младши.