Президентът пусна и втората стенограма за КТБ

От стенограмата са премахнати имената на банки и финансови институции, различни от КТБ

0
51
радев
Румен Радев

На втората среща освен политици присъства и главният прокурор Сотир Цацаров

 

Президентската институция публикува втората стенограма от консултациите за КТБ, която се е провела на 14 юли 2014 г. и е посветена на финансовото състояние на България.

На нея са присъствали освен президентът Росен Плевнелиев и председателят на Народното събрания Михаил Миков, министър-председателят Пламен Орешарски, председателите на парламентарно представените партии в 42-то Народно събрание, Зинаида Златанова – зам.-министър-председател, Петър Чобанов – министър на финансите, Иван Искров – управител на БНБ, Калин Христов – подуправител на БНБ, Димитър Костов – подуправител на БНБ, както и Цецка Цачева, Менда Стоянова, Румен Гечев, Йордан Цонев (представени като експерти).

Прави впечатление, че на тази среща присъства и главният прокурор Сотир Цацаров. Той обяснява на присъстващите действията, които е предприела прокуратурата по разследванията за източването на КТБ.

От стенограмата са премахнати имената на банки и финансови институции, различни от КТБ. Нейното съдържание може да прочетете тук