Проверяват полицията в Пловдив заради смъртта на бизнесмена

Не са взети натривки за барут от свидетелите, доближили тялото на Божилов

0
48
картини
Младен Маринов

Главният секретар на МВР Младен Маринов: Ще се търсят пропуски в разследването

Проверка на действията  на криминалистите и експертите, работещи по случая с простреляния Данаил Божилов, ще бъде извършена в ОД на МВР – Пловдив, съобщи за TrafficNews.bg Главният секретар на МВР Младен Маринов. „Ще бъде направена проверка с оглед констатиране на пропуски в разследването“ коментира той.

Бизнесменът Данаил Божилов бе открит прострелян в сърцето в сряда сутринта. На местопрестъплението не бе открит пистолет и първоначално полицията разследваше с приоритет версията „убийство“. По-късно, при огледа на дрехите на жертвата, е открито предсмъртно писмо, в което Божилов споделя за финансовите си проблеми и обяснява , че не иска повече да разочарова близките си, които са му се доверили. В деня на трагедията, Божилов е трябвало да върне 40 000 лева, които брат му Тони Божилов е бил оставил при него на съхранение.

Другият сериозен пропуск е при вземането на натривки от свидетелите, които са били първи на местопрестъплението. Пробите са изпратени за повторен анализ в София.

„Директорът Атанас Илков трябва да направи проверка и вземе отношение по въпроса“ коментира Маринов.

Липсата на оръжието е една от причините, поради които разследването продължава. Предполага се, че то е било откраднато от местопрестъплението от някой от първите хора, които са се доближили до трупа.

Подозренията на полицията са насочени към бивш военен, но на този етап те не са потвърдени, защото няма положителни проби от натривките на ръцете му. Жилищата на двама от свидетелите са били обискирани, но там оръжие не е намерено.

Темата обаче продължава да е много актуална и предизвиква различни реакции. Всички те са изключително негативни по отношение на работата на пловдивската полиция.