Хванаха 3 тона алкохол менте, приготвен за морските курорти

При проверките не са представени никакви документи за произход и платен акциз

0
77
алкохол
Ментетата за морето били в бидони

Стоката се произвеждала в нелегални казани в Карнобат

3 405 литра нелегален етилов алкохол са открити и иззети при операция, проведена вчера от служители на „Икономическа полиция“ – ОДМВР и  „Митническо разузнаване и разследване“ в Митница Бургас, съобщи МВР.

В хода на акцията са проверени три частни имота в Карнобат, собственост на роднини. В първия обект  – регистрирана малка дестилерия /казан/ за варене на ракия са открити 115 литра етилов алкохол с прозрачен и жълтеникав цвят в 10-литрови пластмасови туби.

 

Други 50 литра течност в туби с характеристики на етилов алкохол са намерени  в таванско помещение във втория имот. Най-голямото количество – 3 240 литра етилов алкохол, е иззето от трето място – необитаема новопостроена къща с висока ограда, приспособена за склад за съхранение на нелегален алкохол и пълнене на бутилки.

 

Там е отрит  500-литров бидон с монтиран кран, съдържащ 300 литра жълтеникава течност  – етилов алкохол, както и голямо количество празни бутилки. Други  2 940 литра етилов алкохол са открити в „склада“ в пластмасови бутилки по 10 литра, пълни с алкохолна течност с прозрачен, жълт и кафеникав цвят.

При проверките не са представени никакви документи за произход и платен акциз на намереното  количество контрабанден алкохол. Взети са проби за анализ. След като бъдат получени резултатите от лабораторната експертиза, ще бъде образувано административнонаказателно производство.
Според  разследващите вероятно нелегалният алкохол  е бил предназначен за снабдяване на  обекти по Черноморието  през туристическия сезон.