Шефката на партията на Слави за Видин-бизнес дама, която нападна екип на „Уолстрийт джърнъл“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

0
3610
Кирова напада журналисти от "Уолстрийт джърнал".

Росица Кирова атакува журналисти, разследващи трафика на мигранти към Сърбия

Коя е Росица Кирова, която оглави партията на Слави Трифонов във Видин? Мнозина си задават този въпрос.

Денят е 14 септември 2015 година. В заведение във Видин е седнал екип на вестник „Уолстрийт Джърнал“ пристигнал в района да разследва трафика на мигранти през българо-сръбската граница. В разгара на мигрантската криза. В един момент в заведението нахълтват няколко „мутри“, водени от жена с бяла тениска. Секунди по-късно жената напада момиче от екипа на вестника, започва да го дърпа и скубе. Бързата намеса на останалите от екипа хора и охранители предотвратява скандала.

Оказва се, че нападателката е Росица Кирова, бизнес дама и кандидат за кмет на Видин от коалиция „Единни за промяна“. Тя е и водач на листата за общински съветници.

А мутрите с нея са от обкръжението на сочения за наркобос Хритофорос Аманатидис-Таки. Според полицейска информация братът на Кирова, известен с прозвището Коци, е доверено лице и шеф на групировката на Таки за Видин и района.

Росица Кирова

Изпълненията на Кирова са заснети от охранителните камери в заведението, като скандалът става в разгара на предизборната кампания. Какво се случва в деня на вота за местни избори 2015 година във Видин ?

В общинската избирателна комисия валят масови сигнали за купуване на вот. Сигналите са подкрепени от снимков материал, в който се вижда как джипове и лъскави тъмни коли „бдят“ над вота на видинчани.

Първите информации за „купувачи на вот“ са се появили в ОИК още във вечерта преди изборите. Щабът на един от кандидатите за кмет подава сигнал, че в селата около Видин хора на Росица Кирова обикалят и раздават пари за гласуване в тяхна полза. Според жалбоподателите ставало дума за четирима души – посочени с първите им имена – Иво, Мишо, Камен и Борислав, с прякор Квазимодото.

Мощни софийски джипове „агитираха“ видинчани как да гласуват през 2015 година.

 

„В ресторант „Бонония“ са събирани мускулести мъже, на които същите хора са разяснявали как да се гласува и какво да обясняват на техните избиратели, на които ще им се раздават предварително химикалки, мастилото на които изчезва няколко часа след като е положено върху бюлетината“, пише в един от сигналите. ОИК не намира данни за нарушения. В друга жалба се съобщава, че пред двора на 8 СОУ“П.Р. Слайвейков“ има паркиран джип със софийска регистрация, от който раздават различни неща на избиратели, които отиват да гласуват.

Сигнали за раздаване на пари от черни джипове и лимузини дошли от селата Гомотарци и Градец.

Дали заради „съветите“ на мускулестите мъже или по друга причина Кирова получава 44,94 % от гласовете, или 9032 гласа, срещу 11 064 гласа за кандидата на ГЕРБ Огнян Ценков, който е с 55,06%. Кирова четири години е общински съветник във Видин.

Известна е с любовта си към скъпите коли, кара поръчково „Бентли“.

През 2016 г. е събирала и подписи за регистрация на инициативния комитет на Слави за референдума. Сега става координатор на партията на Трифонов за Видин и региона. Видинчани се питат дали на следващите избори „мускулести“ мъже няма пак да „съветват“ местните хора да гласуват за партията на Трифонов ? Ето видеото от побоя :