Арестуваният за шпионаж полк. Петров остава зад решетките

0
98

Съдът решава за останалите четирима

Заместник-началникът на бюджетната дирекция в МО полк.Петър Петров остава в ареста за постоянно с решение на военния съд, след заседание, продължило няколко часа. Исканията за задържането на петимата бяха внесени сутринта около 6.30 в съда, а първото решение бе взето около 17.30ч, съобщава Дарик.

Петров е един от шестимата задържани по обвинение, че е част от група, занимавала се с шпионаж в полза на Русия. Един от групата направи самопризнания и бе пуснат под парична гаранция.

Защитата на Петров – адв.Петър Петков – обясни, че задържането му било незаконосъобразно и необосновано. Причината – прокуратурата не посочила кои са сведенията, които групата събирала, за да предаде на Русия. Едва след като станело ясно какви са документите, тогава можело да се прави извод дали те са класифицирана информация.

По думите на защитата полк Петров има безупречна служба в МО.

Прокуратурата обясни, че съдът се е съгласил с доводите им, че има опасност ако е на свобода, арестуваният да се укрие. Военният прокурор полк.Стоян Лазаров обясни, че имало събрани достатъчно доказателства. Групата действала конспиративно, а участниците в нея били обучени да се укриват. Решение се очаква по-късно тази вечер за още четирима души