Арестуваха полицаи от Павликени, крали бензин от патрулките

Тепърва ще се установява дали са го продавали

0
190
австриец
Беглецът е хванат на ГКПП-Дуранкулак.

Горивото се наливало в туби и се разпределяло в управлението

Четирима служители на полицейското управление в Павликени са задържани тази сутрин, научи Общинско радио. Масовите арести са започнали около 8,30 часа, когато в сградата на полицията нахлули служители от „Вътрешна сигурност“ на МВР и цялото ръководство на Областната дирекция на силовото ведомство във Велико Търново.

С белезници са били оковани и изведени командирът на отделението Георги Едрев, огнярът Бисер Йорданов, домакинът Ангел Стефанов и началникът на полицейския участък на Сухиндол Румен Стойчев.

Веднага след това са започнали масови обиски по домовете на задържаните. Мащабната акция била организирана заради сигнали, че служителите на полицията масово крадат гориво от патрулките. На място е и наблюдаващият прокурор по случая от Окръжната прокуратура във Велико Търново Мирослав Овчаров.

Ченгетата били следени в продължение на година. Далаверите с бензин за служебните коли дори били щателно издебнати и заснети от оператори на „Господари на ефира“.

Кадрите ще бъдат използвани като доказателствен материал срещу провинилите се корумпираните ченгета. Установено било, че отклоняването на гориво ставало като на местна бензиностанция в резервоарите на патрулките било наливано минимално количество бензин, а останалите литри, сипвани в пластмасови туби от минерална вода.

След това бензинът бил закарван в гараж на полицията, който служел като „гара разпределителна“ за горивото в тубите. Тепърва ще се установява дали краденото гориво е отивало в личните коли на провинилите се служители или са го продавали.