Бенчо „Ролса“ получи ден отсрочка за обвинението си

Той ще бъде обвинен като укривател на Очите

0
70
гаранция
Бенчо Бенчев. СНИМКА: bTV

Поради заетост на адвоката му общинарят от БСП не се яви днес в Окръжна прокуратура-Бургас

Поради заетост на адвоката му зам.-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев отлага с един ден явяването си в Окръжната следствена служба. Днес изтича тридневният срок, в който той трябва да се яви в следствието. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение за укривателство и помагачество на сочения за водач на престъпна група Димитър Желязков-Митьо Очите.

На 10 август Специализираната прокуратура възложи на Националната агенция за приходи и ГД „Национална полиция“ проверка на дружество „Аркус-сигурност Бургас“ и свързаните с него физически и юридически лица. Проверката се възлага във връзка с разследване на организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 лица, съобщиха в петък от прокуратурата.

На 2 август при спецакция в област Бургас бяха задържани общо 19 души, за които имаше данни, че са свързани с организираната престъпна група на Димитър Желязков. Задържани под стража обаче останаха петима. Един от основните участници в скандала е общинският съветник Бенчо Бенчев. Бившият депутат от ДПС Незрин Узун също е сред задържаните. От всички с обвинения в неизвестност е само общинският съветник от Несебър Пейко Янков, който се издирва с червена бюлетина.

Димитър Желязков беше задържан в хотелска стая в Истанбул. Той е под стража в Турция и се очаква да бъде екстрадиран в България, където да бъде изправен пред съда.

На 8 август Бенчев бе призован за явяването му пред разследващия орган с цел привличането му към наказателна отговорност. Ден по-късно Апелативният специализиран съд остави петимата от групата на Димитър Желязков в ареста.