Биячът на учителя от Садово стана обвиняем

Делото се води по бързото производство

0
52
съд
Реформаторите не знаят какви са правомощията на главния прокурор

17-годишният ученик остава в полицейския арест

Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняем по бързо производство и задържа 17-годишен младеж за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на учител. Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Районна прокуратура – Асеновград наблюдава  бързо производство за извършени на 19.09.2017 г. хулиганство и нанесена от ученик  телесна повреда на учител от Професионална Селскостопанска гимназия – гр. Садово.

Към момента  са повдигнати обвинения на А.Г., на 17 г., ученик в 12 клас в Професионална Селскостопанска гимназия – гр. Садово, за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, и нанасяне на лека телесна повреда на учител  – престъпления по чл. 325, ал.2, вр. ал. 1 вр. чл. 63, ал. 1, т.4 от НК и чл. 131, ал.2, т.3 вр. чл. 130, ал. 1, вр. чл. 63, ал.1, т.4 от НК. В хода на разследването е установено, че именно той е извършител на посочените престъпни посегателства.

Обвиняемият А.Г. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде преценено дали ще бъде внесено искане в Районен съд – Асеновград за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Извършени са разпити на установените по делото свидетели, назначени са съдебно-медицинска експертиза на пострадалия учител и съдебно-психиатрична експертиза на обвиняемия. С протокол за доброволно предаване по делото е приобщен, като веществено доказателство, дървен кол,  с който обвиняемият А.Г. е нанесъл удар на пострадалия.

Делото ще бъде приключено в  законноустановения срок за провеждане на бързо производство.