Босът на групировката „Клуб 777“ получи 5 години затвор

Изнасял проститутки за Холандия, Франция и Белгия

0
1853
затвор
Атанас Мъндев

Атанас Мъндев е осъден за пране на пари, трафик на жени и склоняване към проституция

Босът на мутренската групировка от Сливен „Клуб 777“ Атанас Мъндев получи втора осъдителна присъда от Окръжния съд в Сливен. Това съобщиха от Софийска окръжна прокуратура.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – София Окръжният съд в Сливен призна подсъдимите Атанас Мъндев, Ваня Мъндева и Емил Трифонов за виновни за извършени от тях престъпления по чл. 253, ал.5, пр.1 и пр.2, вр. ал.4, пр.1 и пр.2-ро, вр. ал.3, т.2, вр. ал.1, пр.2, 3 и пр .6 от НК, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Съдът е наложил на подсъдимия Атанас Мъндев наказание от пет години „Лишаване от свобода“, което следва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. Емил Трифонов е осъден на четири години „Лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване. На подсъдимата Ваня Мъндева е наложено наказание от три години „Лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок. Всеки от тримата подсъдими е с наложена глоба в размер на 10 000 лева.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативен съд –Бургас.

Подсъдимите по делото са от гр. Сливен. Тримата извършвали широкомащабна престъпна дейност на територията на България и още три европейски страни – Нидерландия, Белгия и Франция. Обвиненията срещу тях са за пране на пари, склоняване към проституция и трафик на жени, с цел използването им за сексуална експлоатация, както и за упражняване на принуда и изнудване (рекет) по отношение на различни лица.

Сред пострадалите от действията им имало търговци, земеделски производители, сводници и др.

Подсъдимите се занимавали с контрабанда и застрахователни измами, в резултат на което бил прикрит произходът на имущество и действителни права върху такова, на обща стойност над 2 000 000 лева, допълват от прокуратурата.

През септември т.г. Мъндев бе осъден по друго дело за като шеф на организирана престъпна група за график на хора с цел сексуална експлоатация.

Мъндев бе осъден на 12 години затвор и му е наложена глоба от 20 000 лева. Престъплението е извършвано в Сливен и чужбина от 1998 г. до задържането на Мъндев и неговите съучастници в групата преди около две години. 
По същото обвинение са признати за виновни и са наложени осъдителни присъди на още петима подсъдими. Кольо Иванов, Валери Райков и Селим Кадиров ще трябва да изтърпят наказание лишаване от свобода по 11 години, при строг режим и глоба от 20 000 лева. На Иван Михайлов е наложена 10-годишна присъда и глоба 20 000 лева. На шест години и глоба от 10 000 лева е осъден петият участник в групата Петър Петров.